15-12-2009 | STRABAG wint Europese aanbesteding parkeerbak IJDock

Nu de paalfundering van het nieuw te bouwen schiereiland IJDock in het IJ aan de zuidelijke IJ-oever gereed is, wordt binnenkort gestart met het bouwen van de 60 bij 180 meter grote drielaagse onderbouw van IJDock.  Deze onderbouw – die volledig onder NAP ligt – bestaat uit twee parkeerlagen en een servicelaag. De Rijksgebouwendienst is partner in de realisatie van IJDock. Volgens de hiervoor geldende regels is de Europese aanbestedingsprocedure gevolgd. De gunning is verleend aan STRABAG.

 

De parkeergarage/onderbouw biedt straks onder andere plaats aan circa 500 parkeerplaatsen, waarvan circa 350 openbaar. Daarnaast bevinden zich in de onderbouw een aantal servicefaciliteiten ten behoeve van de bovenbouw. ASR Vastgoed Ontwikkeling en de Rijksgebouwendienst verwachten dat de parkeergarage eind 2010 gereed zal zijn.

 


N.V. STRABAG Belgium S.A. maakt deel uit van de internationale bouwgroep STRABAG SE. Directeur André Boelaert van STRABAG is verheugd over de nieuwe opdracht: “IJDock past uitstekend in onze toch al mooie orderportefeuille in Nederland”.