02-11-2011 | A.T. Kearney huurt 1.200 m2 op IJDock

ASR Vastgoed Ontwikkeling en A.T. Kearney hebben een huurovereenkomst afgesloten voor de 5e en 6e verdiepingsvloer van de kantoortoren op IJDock. Met deze transactie is de eerste huurder bekend die zich naast het KLPD gaat vestigen in de kantoortoren op IJDock. 
A.T. Kearney heeft bewust gekozen voor IJDock. Nathan Burgers, Managing Director A.T. Kearney Benelux: “We hebben er een aantal jaren voor uitgetrokken om een geschikte werkplek te vinden in de binnenstad van Amsterdam. Daarbij speelde de infrastructuur, zoals ligging nabij het centrum, openbaar vervoer en goede parkeervoorzieningen, maar ook de uitstraling en een prima werkplek voor onze medewerkers een belangrijke rol. Wij denken met IJDock een uitstekende kantoorlocatie te hebben gevonden waarmee we ons als werkgever onderscheiden.”


Het ontwerp van het kantoorgebouw op IJDock is gemaakt door Zeinstra van Gelderen architecten (projectarchitecten zijn Jurjen Zeinstra en Mikel van Gelderen), Amsterdam. Naast de 3.400 m2 voor het KLPD is er circa 5.800 m2 beschikbaar voor de markt. ASR Vastgoed Ontwikkeling is hiervoor in samenwerking met DRS Makelaars met name in gesprek met advocaten- en consultancykantoren. Charles Scholten, directeur Techniek en Realisatie van ASR Vastgoed Ontwikkeling: “We merken dat de komst van het Paleis van Justitie op IJDock een bijzonder grote aantrekkingskracht heeft op dit soort organisaties”.


Naast de kantoormeters huurt A.T. Kearney van ParkKing parkeerplaatsen in de ondergrondse, 24-uurs parkeergarage.
De realisatie van de kantoortoren op IJDock ligt in handen van Dura Vermeer Amsterdam. De oplevering van de kantoortoren is naar verwachting derde kwartaal 2012. A.T. Kearney zal naar verwachting begin 2013 haar intrek nemen. Heel IJDock zal in het eerste kwartaal van 2013 zijn opgeleverd.


Voor de warmte- en koudeopwekking van de kantoortoren wordt gebruik gemaakt van een WKO-installatie - opslag van warmte en koude in de bodem op 175 meter diep. 

uitzicht op Westerdoksdijk


Appelhoven Vastgoedadviseurs behartigde de belangen van A.T. Kearney. De verhuurtransactie is verzorgd door DRS Makelaars uit Amsterdam namens ASR Vastgoed Ontwikkeling. Tevens is DRS Makelaars namens verhuurder betrokken bij de verhuur van de nog beschikbare vloeren.


A.T. Kearney is een managementadviesbureau met vestigingen in belangrijke zakencentra in 38 landen. A.T. Kearney staat bekend om het leveren van duurzame resultaten door het geven van strategisch inzicht, maatwerk oplossingen en een op samenwerking met de klant gerichte werkstijl. Sinds 1926 zijn zij de vertrouwde adviseurs voor aandachtspunten op de CEO agenda van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen in alle industriesectoren.